فهرست مطالب

رسانه های دیداری و شنیداری - پیاپی 43 (پاییز 1401)

نشریه رسانه های دیداری و شنیداری
پیاپی 43 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محدثه مرجانی*، علی اصغر فهیمی فر صفحات 5-34
    راجر اسکروتن، فیلسوف بریتانیایی، نقش موثری در بسط زیبایی شناسی تحلیلی داشته است. وی علاوه بر حوزه های نظری، به بحث فلسفی پیرامون شاخه های هنری نیز پرداخته است. یکی از مهم ترین مباحث این حوزه، مربوط به مقاله عکاسی و بازنمایی می باشد، که واکنش های بسیاری را بدنبال داشته و یکی از بهترین واکنش ها، اثر مک آیور لوپس است. این پژوهش، با استفاده از روش تحلیل منابع کتابخانه ای، ضمن تلخیص آرای اسکروتن و لوپس، به منظور برون رفت از دوگانه ی نیت مندی و علیت، در منازعات این دو در نسبت هنر و عکاسی، رویکردی نشانه شناسانه را پیشنهاد می دهد. در این رویکرد، عکس همچون نشانه است؛ اما نشانه ای که از طریق راهه هایی، تمایل زیبایی شناختی ما را به خود عکس و نه به موضوع آن، باز می گرداند. بدین ترتیب، هسته اصلی تفکر اسکروتن، یعنی تمایل به خود عکس، حفظ می شود و بازنمودی بودن آن، به حالت تعلیق در می آید. همچنین، امکان تبدیل عکس به هنر نیز، آن گونه که لوپس مدنظر دارد، فراهم می گردد. به این منظور، نمونه هایی از عکس های نشانه ای و راهه های مربوط به آنها ، معرفی می شوند. راهه های پیشنهادی عبارتند از: یادآوری، یادآوری و ایجاد امید/ترس، پرسشگری، پرسشگری و توبیخ/سرزنش، شگفتی و حیرت، تمرکز و انسجام بخشی، تفاوت بین اعمال اجتماعی، توازن و تعادل اجتماعی.
    کلیدواژگان: عکاسی، زیبایی شناسی تحلیلی، نظریه راجر اسکروتن، نظریه مک آیور لوپس، بازنمایی، نشانه شناسی
  • پیمان جهانشاهی، امیر رحیم پور*، بهزاد شهرابی صفحات 35-68

    با توجه به تاثیر روزافزون عملکرد «اینفلوینسر مارکتینگ» (بازاریابی تاثیرگذار)، این پژوهش با بهره گیری از دو برنامه فرهنگی صدا سیما - با نام های برنامه «کتاب باز» (پخش شبکه نسیم) و برنامه «چراغ مطالعه» (پخش شبکه 4 سیما) - به تاثیر «اینفلوینسر»های فرهنگی رسانه ملی برمخاطبان انجام شده است. پژوهش حاضر بدنبال پاسخ گویی به این پرسش بوده که «اینفلوینسر»ها درحوزه فرهنگ و ادب چگونه می توانند با بهره گیری از ظرفیت صدا و سیما و نیز رسانه اینستاگرام، بر بینندگان تاثیر گذاشته و سبب ترویج فرهنگ کتاب خوانی  و متعاقبا رونق صنعت نشر شوند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی مولفه های اثرگذار و ارایه الگویی دربازاریابی صنعت نشرکتاب توسط «اینفلوینسر»ها می باشد. روش این پژوهش از حیث هدف، توسعه ای -کاربردی و رویکرد مطالعاتی آن کیفی است. نمونه آماری از دوگروه شامل: گروه اول66 نفر از بینندگان برنامه های «کتاب باز» و «چراغ مطالعه» که نظرات خود را نسبت به مطالعه عناوین معرفی شده، در قالب استفاده ازکتب چاپی، کتب دیجیتال، پادکست ها وکتاب خوانهای صوتی در بستر اینستاگرام ثبت نموده اند وگروه دوم نخبگان شامل 14 نفر از استادان حوزه رسانه و مدیران ارشد وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و نیز مدیران بازاریابی می باشد. به منظورگردآوری داده ها ازرویکرد نتنوگرافی و نیز بهره گیری ازجدول "احساسی پلاچیک" برای شناسایی و انجام مصاحبه با مخاطبین و از روش تحقیق کیفی «نظریه داده بنیاد» جهت ارایه  مدل، استفاده شده است. براساس نتایج به دست آمده، مهم ترین مقوله های اثرگذار بر ترویج کتاب خوانی و رونق صنعت نشر، مستخرج از این پژوهش، تغییر رویکرد مدیریت و الزامات ساختاری از سنتی به دیجیتال، استفاده ازفن آوری درصنعت نشر دیجیتال، مخاطب گرایی و شناخت انتظارات اهالی کتاب می باشند. یافته های این پژوهش بیانگر نقش پراهمیت و معنی دار اینفلوینسرها بر مخاطبان کتاب خوان براساس مولفه اعتماد بوده و بابررسی سایر عوامل تاثیرگذار به خلق یک مدل پارادایمی و راهکارهایی جهت ترویج کتاب خوانی و متعاقبا رونق صنعت نشر دیجیتال- با استفاده ازظرفیت های صدا سیما- انجام شده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی تاثیر گذار، رسانه های اجتماعی، نشر دیجیتال
  • حمیدرضا رهرو*، پیمان جبلی، فاطمه عظیمی فرد صفحات 69-102
    در این پژوهش یکی از مهم ترین کارزار های انتخاباتی در ایران- مناظره های ریاست جمهوری که یکی از پربیننده ترین برنامه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی است- از منظر تحلیل گفتمان انتقادی بررسی شده است. ازاین رو، نمایندگان دو گفتمان غالب در مناظره های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای بررسی انتخاب شدند؛ آقایان رییسی به عنوان گفتمان نزدیک به گفتمان انقلابی یا همان اصول گرایی و همتی به عنوان گفتمان نزدیک به گفتمان اصلاح طلبی و سازندگی. برای بررسی این گفتمان، از روش تحلیل گفتمان انتقادی "ون دایک" استفاده شده و جامعه مورد مطالعه نیز مناظره اول تلویزیونی با موضوع اقتصادی بوده است. از بین سه مناظره، مناظره اول به دلیل اهمیت شرایط اقتصادی در کشور انتخاب شد. این مناظره در سه سطح سبک، معنا و استدلال بررسی و در نهایت گزاره اساسی متن مناظره استخراج شد. تحلیل داده ها نشان می دهد اصلی ترین گزاره های رییسی در مناظره اقتصادی شامل «حمایت از تولید ملی»، «مبارزه با فساد»، «دولت عملگرا برای احیای شرایط اقتصادی» و «انتقاد به عملکرد دولت حسن روحانی» و اصلی ترین گزاره های همتی شامل «مهندسی انتخابات»، «پوششی بودن سایر کاندیداها» و «تاثیرات تحریم ها و عدم عضویت در کنوانسیون « FATF بر اقتصاد» بوده است.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مناظره های تلویزیونی، تحلیل گفتمان انتقادی ون دایک، رئیسی، همتی
  • علیرضا توحیدی، داود نعمتی انارکی*، علی اکبر فرهنگی صفحات 103-130
    افزایش رقابت، تمایز، تکثیر رسانه ها، هم چنین بخش بندی فزاینده مخاطبان موجب نیاز به تغییر شیوه مدیریت جدول پخش تلویزیون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، به کارگیری فناوری در مدیریت پخش، برنامه ریزی، تصمیم گیری، تخصیص بهینه منابع مبتنی بر هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی جهت  دستیابی به اهداف و جذب مخاطبان شده است. هدف این پژوهش، چگونگی طراحی الگوی مدیریت هوشمند جدول پخش تلویزیون ایران، با اتکا به شناخت ابعاد، مولفه ها و شاخص ها است، روش تحقیق ترکیبی است، داده های کیفی از مطالعه کتابخانه، اسنادی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان(نمونه گیری هدفمند) به دست آمده است. شیوه و مولفه های مدیریت هوشمند جدول پخش استخراج و الگوی اولیه پیشنهاد شده و تایید الگو نهایی از داده های کمی پرسش نامه شیوه دلفی بهره برده است. مدیریت هوشمند از هوش مصنوعی، زمان بندی و برنامه ریزی خودکار، سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری هوشمند جهت حل بهینه مسایل چندمعیاری و چندهدفی چینش جدول پخش تلویزیون  ایران استفاده خواهد کرد. یادگیری ماشینی، الگوریتم های با نظارت، یادگیری تقویتی و سامانه توصیه گر پالایش گروهی برای تنظیم داده ها، اطلاعات رسانه، در برنامه ها و جدول پخش استفاده می شود. شاخصه های انتخاب و تناسب برنامه های مجاور، نحوه چینش،  توالی، تکرار برنامه و بازخورد صریح، ضمنی  و تجربی،  برای مدیریت هوشمند جدول پخش بکار می رود. ابعاد الگوی مدیریت هوشمند جدول پخش تلویزیون ایران، شامل تنظیم هوشمند داده های ورودی(مدیریت منابع)، برنامه ریزی هوشمند(تصمیم گیری هوشمند) پیش بینی، تخصیص بهینه منابع و ارزیابی هوشمند در این پژوهش، شناسایی و معرفی شده اند.
    کلیدواژگان: مدیریت هوشمند، جدول پخش تلویزیون، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی
  • امین طیب طاهر*، مسعود کوثری، مهدی منتظرقائم، ابراهیم فیاض صفحات 131-166
    یکی از مسایل قدیمی میان پژوهشگران اتاق خبر، کنترل اجتماعی آن برای حفظ سیاست خبری در فرآیند تبدیل آن به پیام است. کنترل اجتماعی در سازمان‎ ها با مفهوم اجرای سیاست درهم ‎تنیده است. این مفهوم ابعاد مختلفی داردکه اصلی ‎ترین آنها، ترجمه و تفسیر سیاست برای مجریان، با هدف ایجاد فهم مشترک بین سیاست گذار و مجری آن است. اهمیت این امر، با توجه به ماهیت کار رسانه ‎ای بمثابه عملی خلاق و خبررسانی بمثابه عملی به شدت متغیر از نظر سیاست گذاری،‎ در سازمان‎ های خبری، شاید بیش از دیگر سازمان ‎هاست. بر این اساس، این پژوهش به مطالعه چگونگی ترجمه سیاست ‎های خبری، برای تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما، با روش مردم ‎نگاری می ‎پردازد. این پژوهش برای پاسخ به سیوال اصلی، سه سطح سازمانی معاونت سیاسی، اداره کل اخبار سیما و درون تحریریه خبر 21 را، ارزیابی می ‎کند. در هریک از این سطوح شیوه هایی همچون ترجمه شفاهی(جلسه، تلفن و ارتباط رودررو) و مکتوب(صورت جلسه و پیام رسان های اجتماعی) در شکل و شیوه های ابلاغی(دستوری و اقناعی) یا مشارکتی بودن در رویکرد، برای ترجمه های عمودی و افقی سیاست های خبری شناسایی و از منظر روزنامه نگاران(اعم از مدیر، سردبیر و یا دبیر خبر) تحلیل شده است. این پژوهش، مواردی همچون افزایش وضوح سیاست ها از طریق نزدیک تر کردن آن به تصمیم، کاهش واسطه ها در ترجمه، توضیح علل حین ترجمه و ضرورت محرم دانستن بیشتر روزنامه نگاران را به مدیران صدا و سیما توصیه می کند.
    کلیدواژگان: مردم ‎نگاری اتاق خبر، کنترل اجتماعی اتاق خبر، ترجمه سیاست خبری، اجرای سیاست خبری، صدا و سیما، بخش خبری 21
  • زهرا حاجی احمدی*، شهرام گیل آبادی، ویدا همراز صفحات 167-196
    این مقاله با هدف شناخت تاثیر ظرفیت های تعزیه عاشورایی در تولید برنامه های کوتاه رادیویی (با نگاهی گذرا به روایت و روایت شنو) نگاشته شده است، که سعی در ارایه الگوی پیشنهادی قالب یا شکل برنامه سازی جدیدی، به نام "بیت استوری" دارد. به این منظور، با تحلیل روایت تعزیه های عاشورایی در خصوص شاخصه های برنامه سازی، برای تولید قالب کوتاه "بیت استوری" مقوله هایی شامل نوع موسیقی، ریتم برنامه، نوع اجرا، کارکرد و قالب برنامه بررسی شدند. همچنین با تحلیل روایت دو نسخه از مجالس تعزیه عاشورایی، بازشنوایی اجراهای موجود و بررسی عناصر برنامه سازی رادیو، در مطالعه و بررسی تاثیر ظرفیت های تعزیه عاشورایی، برای تولید برنامه های کوتاه رادیویی، نگاهی گذرا به نظریه های روایت نیز شده است. بر اساس یافته های این پژوهش، رادیو در جایگاه خود توانسته با استفاده از طیف برنامه های کوتاه، در سراسر دنیا انواع مختلفی از فرم برنامه سازی ارایه دهد، با معرفی و پیشنهاد استفاده از قالبی به نام "بیت استوری"جهت اطلاع رسانی و آموزش کاربران، می توان شاهد حفظ و معرفی بخش مهمی از فرهنگ ایرانی- اسلامی و توسعه آن در رشد و جذب مخاطبان جهانی رادیو در این زمینه باشیم.
    کلیدواژگان: بیت استوری، برنامه های کوتاه رادیویی، تعزیه، برنامه سازی رادیوئی
  • مهدی علی شریفی، نوروز هاشم زهی، سید علی رحمان زاده*، سید وحید عقیلی صفحات 197-232
    یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر سودآوری و موفقیت سازمان ها و رسانه های اجتماعی، توجه به بازاریابی اجتماعی و عوامل آن است. این پژوهش که به ترسیم مدلی برای عوامل تاثیرگذار بر توسعه بازاریابی اجتماعی در سازمان صدا و سیمای ایران می پردازد، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، از سه بخش تشکیل شده: بخش اول- "شناسایی شاخص ها"(در این بخش به بررسی و کدگذاری داده های مصاحبه ها پرداخته می شود) بخش دوم- "صحت سنجی"(در این بخش برای اعتباریابی داده ها از روش دلفی استفاده شده است) بخش سوم- "ارایه مدل"(این بخش از تحقیق به رتبه بندی، بررسی روابط و ارایه مدل به کمک معادلات ساختاری می پردازد) جامعه آماری این بخش، کارمندان و مدیران بخش بازاریابی سازمان صدا و سیما به تعداد 250 نفر و حجم نمونه با فرمول کوکران، 152 نفر محاسبه و داده های مورد نظر از طریق پرسشنامه حضوری و با نمونه گیری تصادفی ساده، گردآوری شده است. بررسی ها نشان می دهد که عوامل شش گانه زیر به ترتیب: عوامل مرتبط با مشتری با ضریب رگرسیون  878/0، مدیریتی با ضریب 777/0، زیرساختی با ضریب  712/0، محتوا با ضریب 681/0، رسانه با ضریب 675/0 و  بازاریابی با ضریب 405/0،  از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بر توسعه بازاریابی اجتماعی در سازمان صدا و سیما است. نتایج پژوهش معلوم می کند که در صدا و سیمای ایران لازم است نیازهای مشتری در مرکز توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توسعه بازاریابی اجتماعی، سازمان صدا و سیما، رسانه های اجتماعی، فضای مجازی
|
  • Mohadese Marjani *, Ali Asghar Fahimifar Pages 5-34
    Due to the increasing impact of “influencer marketing”, this study, using two cultural programs of IRIB’s TV called "Ketab-Baz" (Book Worm) broadcasted by Nasim channel and "Cheragh Motale’e" (Study Light) broadcasted by Channel 4, has examined the impact of cultural influencers of IRIB on the audience. The present study sought to answer the question of how influencers in the fields of culture and literature can influence the viewers by using the capacity of IRIB and Instagram to promote the culture of reading books and subsequently thrive of the industry. The goal of conducting this study is to identify the influential parameters and present a role model for marketing of the book publishing industry by the influencers. In terms of the goal, the method of this research is developmental-applied and its study approach is qualitative. The statistical sample of the two groups includes the 66 viewers of Ketab-Baz and Cheragh Motale’e who expressed their opinions in the form of using printed books, digital books, podcasts and audio book readers on Instagram, and 14 professors in the field of media, senior managers of the Ministry of Culture and Islamic Guidance, and marketing managers. In order to collect data, the netnographic approach and Plutchik’s Wheel of Emotions have been used to identify and conduct interviews with the audience, and the grounded theory method has been used to present the model. According to the results, the most important factors influencing the promotion of book reading and the growth of the publishing industry extracted from this research are the change in managerial approach and structural requirements from traditional to digital, using technology in the digital publishing industry, audience-orientation, and understanding the expectations of the book readers. The findings of this study indicate the important and meaningful role of the influencers on the book-reading audience based on the component of trust and with the study of other influential factors, a paradigm model and strategies to promote reading and the success of the digital publishing industry has been developed, using the capabilities of the IRIB.
    Keywords: Influencer Marketing, Social Media, Digital Publishing
  • Peyman Jahanshahi, Amir Rahimpour *, Behzad Shahrabi Pages 35-68

    Due to the increasing impact of “influencer marketing”, this study, using two cultural programs of IRIB’s TV called "Ketab-Baz" (Book Worm) broadcasted by Nasim channel and "Cheragh Motale’e" (Study Light) broadcasted by Channel 4, has examined the impact of cultural influencers of IRIB on the audience. The present study sought to answer the question of how influencers in the fields of culture and literature can influence the viewers by using the capacity of IRIB and Instagram to promote the culture of reading books and subsequently thrive of the industry. The goal of conducting this study is to identify the influential parameters and present a role model for marketing of the book publishing industry by the influencers. In terms of the goal, the method of this research is developmental-applied and its study approach is qualitative. The statistical sample of the two groups includes the 66 viewers of Ketab-Baz and Cheragh Motale’e who expressed their opinions in the form of using printed books, digital books, podcasts and audio book readers on Instagram, and 14 professors in the field of media, senior managers of the Ministry of Culture and Islamic Guidance, and marketing managers. In order to collect data, the netnographic approach and Plutchik’s Wheel of Emotions have been used to identify and conduct interviews with the audience, and the grounded theory method has been used to present the model. According to the results, the most important factors influencing the promotion of book reading and the growth of the publishing industry extracted from this research are the change in managerial approach and structural requirements from traditional to digital, using technology in the digital publishing industry, audience-orientation, and understanding the expectations of the book readers. The findings of this study indicate the important and meaningful role of the influencers on the book-reading audience based on the component of trust and with the study of other influential factors, a paradigm model and strategies to promote reading and the success of the digital publishing industry has been developed, using the capabilities of the IRIB.

    Keywords: Influencer Marketing, Social Media, Digital Publishing
  • Hamid Reza Rahro *, Peyman Jebelli, Fatemeh Azimfard Pages 69-102
    In this study, one of the most important election campaigns in Iran, the presidential election debates, one of the most important and most popular programs of the presidential election’s candidates in IRIB has been studied from the perspective of critical discourse analysis. For this purpose, representatives of the two dominant discourses in the debates of the thirteenth Iranian presidential election were selected, Mr. Raisi as the representative of the discourse near to the revolutionary discourse or the same as ‘fundamentalism’ and Mr. Hemmati as the representative of the discourse near to the reformist and constructive discourse. To analyze this discourse, Van Dijk’s critical discourse analysis method has been used, and the study’s population included the first debate on economy. Of the three debates, this debate was chosen because of the importance of the economic situation in the country. The debate has been examined at three levels (Semantic, Style, and Argument) and finally, the basic proposition of the debate was extracted. Data analysis shows that the keynotes of Raisi’s speeches in the economic debate have been "supporting the national production", "fighting corruption", "pragmatic government to revive economic conditions" and "criticizing Hassan Rouhani's government", and Hemmati's main statements include "engineering of the election", "unreality (covering nature) of the other candidates" and "the effects of sanctions and non-membership in the FATF Convention on the economy."
    Keywords: Discourse Analysis, The Thirteenth Presidential Election, TV Debates, Van Dijk's Critical Discourse Analysis, Raisi, Hemmati
  • Ali Reza Towhidi, Davood Nematianaraki *, Aliakbar Farhangi Pages 103-130
    The increase in competition, differentiation, and proliferation of media, and the increasing segmentation of the audiences, have necessitated a change in the way the broadcast schedule of the IRIB is managed, using the technology in broadcast management, planning, decision-making, optimal allocation of resources based on artificial intelligence, and machine learning to achieve the goals and attract the audiences. The purpose of this research is to design a model of smart management for the Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) broadcast schedule, according to the recognition of such a management’s dimensions, parameters, and indicators. The research method in this article is mixed. The qualitative data was obtained from library study, document analysis, and semi-structured interviews with the experts (using targeted sampling). Then, the parameters of smart management of the broadcast schedule have been extracted and the initial model was proposed. Final confirmation of the model has been done through the Dlephi method and via quantitative data. Smart management includes artificial intelligence, automatic scheduling and planning, and intelligent decision-making support systems to optimally solve multi-criteria and multi-objective issues used in arranging the IRIB TV’s broadcast schedule. Machine learning, supervised algorithms, reinforcement learning, and collaborative filtering recommender systems are used to adjust the data and media information in the programs and the playlist. The indicators of selection and suitability of adjacent programs, quality of the arrangement, sequence, program repetition, and explicit, implicit, and experiential feedback are used for smart management of the broadcast schedule. Dimensions of the smart management model of the IRIB TV’s broadcast schedule including smart adjustment of the input data (resources management), smart planning (smart decision-making), prediction, optimal allocation of resources, and smart evaluation have been identified and introduced in this research.
    Keywords: Smart Management, TV Broadcast Schedule, Artificial intelligence, Machine Learning
  • Amin Tayyebtaher *, Masoud Kousari, Mahdi Montazerghaem, Ebrahim Fayaz Pages 131-166
    One of the oldest discussions among newsroom researchers is the social control of newsrooms in order to maintain the news policy in the process of converting it to massage. In organizations, social control is tied up to the concept of policy implementation. The concept has different dimensions the most important of which is the translation and interpretation of policy for the implementers with the aim of creating shared understanding between the decision-maker and the implementer. With due attention to the nature of media, the importance of this fact in media organizations is more than the other organizations considering the nature of media act as a creative action and transferring news as an extremely variable act in terms of decision-making. Therefore, the present study examines the process of news policies’ translation for the newsroom of IRIB’s TV channel 1 evening news (21:00), through ethnography. In order to answer the main question, the research will evaluate three levels of the political service, TV news broadcasting administration, and within the evening news’ newsroom. At each of these levels, methods like oral interpretation (via meetings, phone or face-to-face communication) and written (via proceedings or the messengers) in the form, and declaring practices (imperative or persuasive) or participatory approaches have been identified for vertical and horizontal translations and were analyzed according to journalists (including manager, editor-in-chief or editor). This research suggests increasing the transparency of policies through making them closer to the decisions, reducing intermediaries in translation, explaining the reasons during translation and the necessity of having more confidence in journalists to the IRIB’s managers.
    Keywords: Newsroom Ethnography, Social Control of Newsroom, News Policy Translation, News Policy Implementation, IRIB, Evening News (21:00)
  • Zahra Hajiahmadi *, Shahram Gilabadi, Vida Hamraz Pages 167-196
    This article has been written with the aim of recognizing the influences of the capacities of Ashura mourning (Ta’zieh) in the production of short radio programs (with a brief look at the narration and narration-hearer), which tries to present the proposed model of a new format of program production called ‘Bit Story’. For this purpose, by analyzing the narration of Ashura Ta’ziehs regarding production features, in order to produce “bit story” short format, topics including music type, program rhythm, performance type, and function and format of the program were examined. Also, by analysis of the narration of two versions of Ashura Ta’zieh gatherings, re-listening to the existing performances and examining the elements of radio production, in studying and analysis of the effect of Ashura Ta’ziehs’ capacities for producing short radio programs, a brief look has also been made at narration theories. Based on the findings of this research, radio, in its position, has been able to provide different types of production forms using a range of short programs and formats of production around the world. By offering a form called ‘Bit Story’ to inform and educate users, we can see the preservation and introduction of an important part of Iranian-Islamic culture and its development and the growth and attraction of global audiences in this field.
    Keywords: Bit Story, Short Radio Program, Ta’ziyeh, Radio Production
  • Mehdi Alisharifi, Nowroz Hashemzehi, Sayyed Ali Rahmanzadeh *, Sayyed Vahid Aqili Pages 197-232
    One of the most important factors affecting the profitability and success of organizations and social media is paying attention to social marketing and its factors. The present study designs a model for the factors affecting the development of social marketing in the Islamic Republic of Iran Broadcasting. The present research consists of three parts in terms of applied purpose and in terms of research method. Part One (Identification of Indicators): This section examines and encodes interview data. Part 2 (Validation): In this part, Delphi method is used to validate the data. Part Three (Model Presentation): This part of the research deals with ranking, examining relationships, and presenting models using structural equations. The statistical population of this department is 250 employees and managers of the marketing department of the Islamic Republic of Iran Broadcasting, and the sample size was calculated for 152 people and the desired data was collected through a face-to-face questionnaire and randomly. Investigations show that the following six factors are respectively: customer-related factors with a regression coefficient of 0.878, management with a coefficient of 0.777, infrastructure with a coefficient of 0.712, content with a coefficient of 0.681, media with a coefficient of 0.675 0 and marketing with a coefficient of 0.405 is one of the main factors influencing the development of social marketing in the Islamic Republic of Iran Broadcasting. The results indicate that it is necessary to consider the customer's needs in the Islamic Republic of Iran Broadcasting.
    Keywords: social marketing development, the Islamic Republic of Iran Broadcasting, Social Media, Cyberspace